Chutné a zdravé jedlo je pripravované priamo v našej školskej kuchyni v súlade s platnými normami a predpismi pre školské stravovanie. Jedálny lístok je pestrý, obohacovaný o čerstvú zeleninu, ovocie a potraviny, ktoré sú pre deti v predškolskom veku pre zdravý rast a vývin veľmi dôležité. Desiata, obed a olovrant sa podávajú priamo v prostredí tried, v príjemnej atmosfére, podporujúcej utváranie pozitívneho vzťahu dieťaťa k jedeniu a k spoločnému stolovaniu.
Milí rodičia, naučte deti správnemu stravovaniu teraz, v dospelosti vám budú vďačné.

10 zásad stravovania detí:
- Chuť do jedla je už od jedného roka veku striedavá – deti netreba nútiť.
- Treba jesť pravidelne 5x denne.
- Pred hlavným jedlom nepodávať iné jedlo ani nápoje (1,5h pred jedlom).
- Deti jedia aj očami – jedlo by malo byť upravené, malo by mať rôznu chuť, rôznu konzistenciu, aj rôznu teplotu.
- Dôležité sú aj podmienky pri jedle (únava, príjemné prostredie, estetická úprava jedla, psychická pohoda).
- Dieťa prirodzene uprednostňuje sladkú chuť, ale sladké potraviny znižujú konzumáciu ostatných jedál.
- Sladké potraviny a nápoje podávame obmedzene.
- Strava má byť pestrá – príjem energie treba vyvážiť fyzickou aktivitou.
- Uprednostniť celozrnné výrobky, zeleninu, ovocie, tuky radšej nenasýtené.
- Zabezpečiť prísun vápnika (mliečne výrobky, mlieko – ale nie nízkotučné – odstredené) aj prísun železa (najmä v mäse – hovädzie a teľacie).